Life Style

DISCIPLINA – MOTIVATIE – AUTOCONTROL

Esti suficient de motivat?

Disciplina inseamna:

Sa faci ceea ce urasti cel mai mult, dar cu toatea acestea sa o faci ca si cand ai iubi.

Deseori, inainte de-a incepe un proiect cu orice elev pe care il am, il atentionez ca nu este usor si este nevoie de disciplina si unele “sacrificii”.

Am observat deseori cum diferite persoane incep aceasta calatorie a transformarii propriei vieti, iar dintr-un motiv sau altul, dispare. Unii se imbolnavesc si nu mai revin asupra obiectivului pe care il setasera cu cateva saptamani inainte. Altii, decid ca o saptamana de pauza nu ar strica si se transforma intr-o pauza “vesnica”. Altii doar se joaca tematori, cautand scuze si iar scuze, ajungand la concluzia ca pe ei nu ii mai intereseaza sa fie in forma.

Majoritatea acestor persoane au ceva in comun. Nu sunt fericite cu propria evolutie!

Sunt doua mari lucruri foarte importante pe care trebuie sa ne concentram

  • Antrenamentul, alimentatia, refacerea
  • Starea mentala -motivatia-

Primul aspect este dezbatut si iar dezbatut peste tot. E aspectul pe care se concentreaza marea majoritate. Insa, aspectul numarul doi este mai putin dezbatut insa la fel de important.

Cum fiecare dintre noi se concentreaza pe aspectul numarul unu, este necesar sa ne pregatim constant si partea mentala, motivationala. Sa avem grija de ea pentru a putea fi determinati in orice obiectiv pe care ni-l setam.

Ti-ai setat un obiectiv? DO IT!!

Ai nevoie de timp, rabdare, disciplina, determinare, motivatie. Ai nevoie de o stare mentala elevata pentru a putea atinge performantele pe care ti le doresti!

Nu renunta!! KEEP GOING!!

Un corp construit frumos si foarte bine dezvoltat se obtine prin munca si nu din antrenamente fade 2-3 luni, petreceri, betii, nopti pierdute. Este vorba despre a adopta o anumita disciplina, abordand mai degraba un stil de viata.

Cele doua mari bariere sunt: lipsa motivatiei si lipsa disciplinei! Marea majoritate incearca sa faca slalom printre acestea mai devreme sau mai tarziu.

Ceea ce vad foarte des, sunt persoane care incep cu hotarare drumul care ar trebui sa le schimbe cu totul viata, dar dupa cateva saptamani deja pierd 50% din hotararea pe care o aveau la inceput. “Romanii au talent”, “Suleiman Magnificul”, “IUMOR” se difuzeaza exact cand ar trebui sa fie la antrenament. Cateva zile de pauza nu este mare scofala… Daca mai mananc inca un cheat meal nu afecteaza asa mult… etc

Drumul acesta plin de tentatii unde iti faci toate poftele, te trimite in punctul in care ai de castigat din ce in ce mai putin. Toate acestea te conduc la mare intrebarea “ DE CE ma chinui eu in halul asta?” Pasul imediat urmator?? Da, renuntarea!

Este adevarat ca unii oameni sunt mai disciplinati in mod natural fata de altii.

Conform unui studiu realizat in anul 2010 de catre American Psychological Association, lipsa vointei este obstacolul numarul unu al oamenilor in atingerea obiectivelor. Multi se simt vinovati pentru aceasta lipsa de vointa. Acestia, justificand propriile actiuni ca sunt dictate de emotie, impulsuri ce exercita stapanire de sine in permanenta, devenind extenuant.

In viata de zi cu zi, cu totii intapinam diferite provocari care ne solicita vointa si mai ales sunt lucruri care ne conduc la a pierde controlul. Trebuie sa manageriem foarte bine toate rezervele de vointa pe care le avem si sa minimalizam pierderile.
Intr-un articol am mentionat faptul ca, capacitatea organismului uman de a se adapta este foarte elevata. Asta inseamna ca si capacitatea mentala poate fi antrenata si adaptata.

EU VOI, NU VOI, EU VREAU

Ce intelegem cand spunem ca cineva nu are vointa?

Deobicei ne referim la capacitatea sau incapacitatea de a spune nu. Ar trebui sa studieze pentru examen dar in schimb accepta invitatia de a merge la petrecere. Incearaca sa slabeasca 10 kg dar nu pot spune nu in fata tortului cu ciocolata. Au probleme sa spuna “ NU VOI”

Celelalte doua aspecte ale vointei “ EU VOI” si EU VREAU”

“EU VOI” este cealalta parte a monedei “ NU VOI”. Este capacitatea de a face ceva cand nu ai vrea sa faci, spre exemplu: finalizarea antrenamentului cand esti obosit, finalizarea unui proiect chiar daca asta presupune sa renunti la un film.

“EU VREAU” este capacitatea de a-ti reaminti “ De ce ai inceput un lucru?” in momentul in care tentatia loveste. Sa-ti amintesti ca vrei mai mult sa-ti atingi obiectivul decat sa mananci de la FastFood.

Devenind propriul tau profesor de NU VOI, EU VOI, EU VREAU, vechile tale obiceiuri vor fi inlocuite cu unele noi si sanatoase.

Nu te astepta ca toate aceste abilitati sa vina usor. Reprogramarea este o decizie grea si poate fi incomoda.

Etichete
Arata mai mult

Eduard Ifrim

Specialist in arta remodelarii corporale, antrenor, instructor international acreditat de European Fitness Association, Kineto-terapeut si Tehnician Nutritionist a indrumat si format prin training-uri, coaching, speaking si mentoring grupuri care au participat la sesiuni de training, seminarii, team-building-uri, workshopuri și sesiuni de coaching.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poate te intereseaza

Close
Close